пятница, 13 августа 2010 г.

MAZERATI GRAN TURISMO - MC за надпреварата GT4

Мазерати ще представи състезателна версия на купето Gran Turismo - MC. Това ще стане по време на  дните на френската писта "Пол Рикар", а автомобилът ще е предназначен за участие в сериите GT4 на FIA.
 Състезателната версия е произведена на базата на едноименната концепция, която от Mazerati представиха миналата година на автомобилния салон в Париж. За разликата от стандартната версия, състезателна кола доста по-лека...
Това става за сметка на използвани композитни материали за панелите на каросерията, табло от карбон, поликарбонатни стъкла LEXAN и други промени в интериора. Така теглото на състезателен автомобил е намалено до 1400 кг.
Двигателят е осемцилиндров с обем 4,7 литра и е комбиниран с роботизираната скоростна кутия MC - Shift с шест предавки. Тя е способна да превключва от една на друга степен за 40 милисекунди...
Мощността на двигателя ще е 450 к.с. Наред с това състезателният Mazerati Gran Turismo е с рамка за безопасност в интериора, спортно окачване с карбонови амортисьори, мощен спирачен механизм с диаметър на дисковете отпред 380 мм, а отзад 326 мм. Джантите са с размер 18 цола.
Автомобилът ще се продава само на отбори участващи в надпревара GT4, а цената е 135 000 евро...ще спортувами ли?...
  http://automotiveaddicts.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий